Нова услуга Е-Таленти, Беговић: Олакшана процедура за стипендисте

Нова услуга на порталу е-Управа - Е-Таленти која ће омогућити Фонду за младе таленте да електронски комуницира са будућим стипендистима.

Новина подразумева електронску пријаву, а преко Фонда ће бити финансирано 1.050 најбољих студената завршних година факултета и 500 студената завшних година мастер студија.

Фонд за младе таленте подржао је до сада младе таленте са више од 10,3 милијарде динара. 

"Ова иновативна услуга ће представљати велико олакшање за наше таленте који су својим изванредним постигнућима показали шта Србија може и има. Држава је та која би требало да им олакша све дуге процедуре у којима смо се ми као млади гушили и које су нас одвраћале од неких активности. Сада ће то заиста бити много лакше", каже Јелена Беговић, министарка науке, технолошког развоја и иновација

"Колико смо напредовали у сегменту Е-управе говоре објективни показатељи. Дакле, према најновијем извештају Светске банке, који прати област дигиталне трансформације, Србија се налази на 11. месту у свету, односно на 4. месту у Европи", рекао је Михаило Јовановић, министар информисања и телекомуникација.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво