Студенти ФОН-а победници такмичења на Флориди, примена решења у пословном окружењу пресудна за награду

Студенти Факултета организационих наука победници су престижног такмичења на Универзитету Флорида, у којем су пронашли најбоља решења за пословање три компаније.

То што је око 50 милиона Американаца прошле године први пут отишло на камповање, нашим студентима послужило је да компанију која прави креме против комараца и буба - високо позиционирају на америчко тржиште.

"Најизазовније јесте што су они покушали да ставе фокус на генерацију цет и миленијалце, на младе маме и да то буде производ који се користи у кући. Ми смо пронашли једно јако занимљиво тржиште о коме они нису размишљали, које међутим није ниша, већ смо покушали да таргетирамо људе да преко свог хобија тај производ унесу у своју кућу и у свакодневну употребу", рекао је студент Милош Михајлија, освајач медаље.

Комисији је при оцењивању најважније, кажу, било да се решење може применити у стварном пословном окружењу.

"Заједно са неким финансијским показатељима и целим планом имплементације нашег решења, ми показујемо и доказујемо да је баш наше решење прво најизводљивије, али најисплативије и да ће донети највећи поврат на инвестицију", каже Милица Ђерић, студент, такође освајач медаље.

"Оно што ми учимо студенте јесте да иновативно размишљају и да понуде изврсност у свим сегментима пословања. Оно што нама омогућава то, јесте мултидисциплинарност студената, с обзиром да повезујемо у тим студенте менаџмента, информационих система и технологија" истиче Весна Дамњановић, председница савета ФОН-а.

Домаћа памет се све чешће препознаје у свету, каже ресорна министарка. Тај потенцијал у већој мери треба да искористи и Србија.

"Министарка науке, технолошког развоја и иновација. Ово је пре свега врло применњива наука, и наука која може да помогне не само компанијама већ и држави, и мислим да и држава треба да се окрене више стварно нашим младим људима, и да када се ми сусрећемо са неким проблемима, да можда послушамо и њихово решење", сматра Јелена Беговић.

На такмичењу је учествовало триста тимова из целог света а наредно је у мају у Хонг Конгу.

петак, 29. септембар 2023.
15° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"