Штрајк упозорења дела радника ТЕНТ-а, траже увећање зарада

Део радника обреновачких Термоелектрана "Никола Тесла" одржао је штрајк  упозорења у предузећу. Они су блокирали пругу за допрему угља и барже, а једини захтев је увећање зарада запосленима у складу са инфлацијом.

Организатори протеста Синдикат сменских радника ТЕНТ-а и "Синдикат ТЕНТ ЕПС" кажу да је то захтев свих радника у обреновачким термоелектранама, али су остали због процеса рада морали да остану на својим радним местима.

Са проблемом су упознали руководство ЕПС-а, а подршку за повећање плата тражили су и од Министарства рударства и енергетике и Владе Србије.

Министарство рударства и енергетике саопштава да би трогодишњи план пословања ЕПС-а требало да буде усвојен на ванредној седници Надзорног одбора ЕПС-а и то што пре.

инистарство рударства и енергетике и Влада Србије залажу се за праведну транзицију ка обновљивим изворима енергије. То су стратешке одлуке које се не доносе преко ноћи. Управо због задовољења стратешких критеријума план је више пута ревидиран", наводи се у саопштењу.

"Наш циљ је да обезбедимо стабилно снабдевање електричном енергијом наредних зима, као и стабилну производњу, како бисмо што мање зависили од цена на тржишту, поготово у околностима неизвесне и тешке геополитичке ситуације", додаје се у саопштењу Министарства.

У саопштењу се подсећа да је Влада већ усвојила одлуку о повећању зарада запослених у јавном сектору и да уважавају раднике без којих ни производња, али ни транзиција нису могући.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво