Беленцан: Не може дете да одлучује како ће седети у колима, 329 њих превожено непрописно

Према статистичким подацима око 1.200 деце годишње је повређено у саобраћају, у просеку 11 малишана годишње изгуби живот на путевима у Србији. Бројеви показују да око 30 процената деце која су страдала у возилима, није користило појас или седиште.

Беленцан: Не може дете да одлучује како ће седети у колима, 329 њих превожено непрописно Беленцан: Не може дете да одлучује како ће седети у колима, 329 њих превожено непрописно

Пуковник полиције Златко Беленцан, помоћник начелника Управе саобраћајне полиције, рекао је за РТС да је током протеклог периода када се појачано контролисало коришћење сигурносног појаса и начина превоза деце у возилима, утврђено да 329 деце није превожено на одговарајући начин.

Од тог броја, 116 деце превожено је на предњем седишту, док је 213 деце превожено ван седишта.

"Ово је социолошко-морално питање, дете не може да одлучи да ли ће седети напред или у седишту, родитељ одлучује и он је најодговорнији. Бројке говоре да један број то није схватио, истраживања су показала да како дете расте, смањује се коришћење седишта", рекао је Беленцан. 

Затечено је и преко 11.000 учесника у саобраћају који нису користили појас, а предњаче возачи - 9.000 возача није користило појас.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара