Алкараз: Желим титулу у Индијан Велсу и прво место на АТП листи

Шпански тенисер Карлос Алкараз изјавио да му је циљ освајање мастерса у Индијан Велсу и да се врати на прво место АТП листе, преноси Јуроспорт.

Алкараз је други на АТП листи са 380 бодова мање од првопласираног Новака Ђоковића, који не игра у Индијан Велсу пошто му је забрањен улазак у САД јер није вакцинисан против корона вируса.

Шпанац је поражен у финалу АТП турнира у Рио де Жанеиру, а потом се повукао са турнира у Акапулку због повреде тетиве.

"Тренутно се добро осећам. Данас је био први тренинг који сам одрадио са неким играчем. Узео сам неколико слободних дана, сада сам спреман", рекао је Алкараз у Индијан Велсу.

Шпанац би по завршетку Индијан Велса могао да се врати на прво место АТП листе ако освоји мастерс у Калифорнији. Он је прошле године стигао до полуфинала и брани 360 поена.

"Радићу на томе. Освојити овај турнир и поново бити број један је за мене велики циљ. Наравно да је увек тешко играти мастерс и заиста желим да остварим добар резултат, пошто волим овај турнир", додао је Алкараз.

Шпански тенисер тврди да није фаворит на турниру у Калифорнији.

"Мислим да добро играм на тврдој подлози. Нисам фаворит за освајање турнира, јер је прошло доста времена од када сам играо на тврдој подлози. Има много сјајних тенисера који имају шансе да освије турнир. Наравно да и ја имам своје шансе и покушаћу да их искористим", истакао је шпански тенисер.

Он је у Индијан Велсу први носилац и слободан је у првом колу, а у другом ће играти против бољег из дуела Аустралијанца Танасија Кокинакиса и Американца Брендона Холта.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво