Читај ми!

Професорка која је доживела насиље у Трстенику вратила се у учионицу, жели премештај у другу школу

Професорка енглеског језика из Техничке школе у Трстенику, која је доживела насиље на часу, после три месеца вратила се са боловања. Тај случај и молбу професорке за премештај у другу школу разматрају надлежни у Министарству просвете и тужилаштва у Крушевцу и Трстенику.

Инцидент који се догодио средином новембра, када су ученици професорки измакли столицу, снимили и објавили на друштвеним мрежама – оквалификован је као физичко, психичко и дигитално насиље. Један од виновника се одмах исписао из школе, а друга двојица на меру искључења уложила су жалбу и враћена су на наставу под појачаним педагошким надзором.

Професорка Марија Стевановић, жртва насиља, данас се после трауме и више месеци опоравка вратила у учионицу.

"Осећања су помешана. Волим да дођем у школу. И тешко ми је први дан, као и сваки почетак је мало тежи, али ево како сам дошла већ је лакше. Нећу се сретати са њима. Очекујем да ће суд одрадити своје, то је једино што је сигурно. Синдикат је помогао колико је могао, још увек стоји њихова понуда да уколико треба да ме заступају заступаће ме даље, школа је урадила колико је могла са васпитно дисциплинским поступцима", каже Стевановићева.

После свега, упутила је молбу надлежнима за премештај у другу школу.

Начелник школске управе Зоран Асковић каже да не могу сами да реше захтев, већ се то решава у сагласности школске управе, радне подгрупе, уз сагласност синдиката образовања и директора школе у коју треба да пређе.

"Сви треба да се сложе, тако да видећемо у наредним данима да ли ће да пређе у другу школу", додаје Асковић.

До тада професорка енглеског наставља да држи часове.

"Када видим коментаре родитеља драго ми је да још увек има људи који су свесни и да чим има свесних људи има и решења за проблем", каже Марија Стевановић.

Сам случај још увек није добио епилог ни у школи ни пред судом, где ће се тек одлучивати о санкцијама које је предложило тужилаштво.

четвртак, 16. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара