Читај ми!

Српски спасилачки тимови са италијанским помажу у турском граду Одабаси

Специјалистички тимови за спасавање из рушевина Сектора за ванредне ситуације са 45 припадника, које је Министарство унутрашњих послова упутило у Турску како би помогли у трагању и спасавању преживелих у разорном земљотресу који је погодио ту земљу, биће ангажовани у Одабаси.

Према речима вође Специјалистичког тима Давора Видовића, на припремном састанку са представницима турске службе за ванредне ситуације одлучено је да српски тимови, у сарадњи са италијанским спасилачким тимом, буду ангажовани у операцији трагања и спасавања несталих у том месту.

Специјалистички тим за спасавање из рушевина Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, како је навео, на терену ће радити са пуном опремом и спасилачким псом и даће свој максимум да помогне турском народу.

Видојевић је указао да су по налогу председника Александра Вучића, припадници Сектора за ванредне ситуације одмах кренули на пут како би помогли пријатељима у Турској.

Додао је да се у Турској тренутно налази 27 припадника Специјалистичких тимова за спасавање из рушевина и нагласио да је јуче Министарство унутрашњих послова упутило још 18 наших припадника са свом логистичком подршком и ватрогасним камионима, који се очекују у току дана, тако да ће наших 45 ватрогасаца-спасилаца, са свом спасилачком и опремом за претрагу терена, бити на располагању турској служби за ванредне ситуације.

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић, по налогу председника Вучића, упутио је два Специјалистичка тима за спасавање из рушевина са 27 припадника, службеним псом обученим за претрагу терена и комплетном опремом за пробијање, пресецање и електронску претрагу несталих особа.

Уз ова два тима, као додатне снаге упућено је и 18 ватрогасаца-спасилаца са навалним ватрогасним возилом, четири комби и четири теренска возила.

понедељак, 20. март 2023.
16° C

Коментари

RTS 2-Glavnom i odgovornom uredniku
Ко управља РТС-ом
Rupe-Kraljevo
„Процветала“ рупа на путу Краљево–Рашка
Poštovanje za tekst
Дискус хернија, болест 21. века
Pozdrav...
Дискус хернија, болест 21. века
XD
Срби се најкрвавије псују