Читај ми!

Школа без мобилних телефона, више учења и дружења – друга места преписују уљмански модел

Школа у селу Уљма пионир је када је забрана ношења телефона у школу у питању. Наставници и ђаци примећују да је одлука о забрани утицала да се ученици више друже на одморима, а и мање се омета настава. Овај пример почеле су да следе и школе у околним селима и Вршцу.

Директорка ОШ "Бранко Радичевић" у Уљми заједно са Саветом родитеља и просветним кадром донела је одлуку да се од септембра забране мобилни телефони у школи.

Директорка је истакла да је одлука донесена једногласно и искључиво у интересу школараца и квалитета наставе.

"Давно су просветни радници приметили да деца на часовима забораве да искључе мобилне телефоне и онда се чују, ометају наставу, а на одморима су снимали једни друге и стављали то на друштвене мреже. Нису се дружили", каже Оливера Кларић, директорка ОШ "Бранко Радичевић".

Родитељи су максимално подржали ову одлуку, кажу да је одлука о забрани мобилних телефона наишла на све похвале.

Иако је међу ђацима на почетку било негодовања, касније су се сложили да је одсуство телефона зближило ђаке, а на одморима се сада уместо да гледају екране, друже и причају.

"Мобилни телефони више не прекидају наставу, не ометају наставу, нема залуталих позива, нотификација. Оно што наставнике посебно радује је што неношење мобилних телефона позитивно утиче на њихово дружење", каже професорка немачког језика Светлана Каменовић.

Пример уљманске школе почеле су да следе и друге школе у околним селима, а онда и у Вршцу.

понедељак, 20. март 2023.
14° C

Коментари

RTS 2-Glavnom i odgovornom uredniku
Ко управља РТС-ом
Rupe-Kraljevo
„Процветала“ рупа на путу Краљево–Рашка
Poštovanje za tekst
Дискус хернија, болест 21. века
Pozdrav...
Дискус хернија, болест 21. века
XD
Срби се најкрвавије псују