Читај ми!

Гујон наставља да помаже болнице на КиМ

Француска хуманитарна организација "Солидарност за Косово" Арноа Гујона уручила је гинеколошкој болници у Грачаници вредан поклон у виду медицинске опреме и материјала за рад. У болници кажу да је помоћ више него добродошла, јер ће бебе имати топлији и сигурнији долазак на свет, а лекари квалитетније услове за рад.

Топли сто, стерилизатор, инфузионе пумпе, пулсни оксиметар за бебе, завојни материјал, инфузионе растворе представници организације "Солидарност за Косово" уручили су Одељењу неонатологије породилишта у Грачаници. 

"Сваки вид помоћи је добродошао и у многоме ће олакшати рад лекарима и медицинском особљу", каже начелница одељења неонатологије Славица Мајдевац.

Представник организације Милован Симијоновић каже да је "Солидарност за Косово" на чијем је челу француски хуманитарац Арно Гујон, ове године помогла породилишта како у Грачаници, тако и у Косовској Митровици и Пасјану, донацијама медицинске опреме и санитетског материјала. Укупна вредност донације је 110.000 евра.

"Епархија рашко-призренска већ 12 година сарађује са организацијом француског хуманитарца и до сада је организован велики број акција", наводи управник епархијске канцеларије за добротворни рад отац Срђан Станковић.

Упркос томе што су приштинске власти још 2018. године забраниле долазак Арноа Гујона на КиМ, активисти његове организације до сада су допремили 50 конвоја помоћи, не прескочивши ове године, традиционални божићни ковној, стигавши до најудаљенијих средина на Косову и Метохији и деци поделили обућу, одећу, школски прибор и играчке.

субота, 01. април 2023.
10° C

Коментари

UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине
UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине
Re: Trans šta?
Синтија Никсон открила да јој је најстарије дете трансродно
Pismenost
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Дрмно
ЕПС ће размотрити захтев за расељавање села Дрмно