Читај ми!

Марко заслужује титулу најстудента – похађа два факултета и има просек 10

Могуће је студирати два факултета и имати просечну оцену десет. Марко Гавриловић докторанд је и сарадник у настави на Машинском факултету, а на Математичком факултету Универзитета у Београду је на мастер студијама. Између њега и оних којима држи предавања разлика у годинама је веома мала.

Има Вукову диплому, титулу ђака генерације. Најбољи је студент основних и мастер студија, студент генерације.

"Кад сам био мали много сам слагао лего коцкице, макете, родитељи су ми стално то куповали и некако кретање је увек била ствар која ме је фасцинирала. И једноставно, шта да упишем, остало је једино Машински факултет. Тако да је то био мој избор још од ранијих дана и то је нешто што ме је занимало одувек", наводи Марко.

Машински факултет уписао је пре пет година.

"То је пет врло изазовних година и пре тога четири још у средњој школи. Дуг период, врло тешко да сам сâм себи зацртао циљеве, било би много тешко. Овако све је то ишло некако спонтано и ја смислим да је то нормална ствар и да свако може да постигне уз мало труда, рада и среће. Не мислим да је то нека неизводљива ствар, али потребно је посветити се и, наравно, љубав према томе што радите. Невезано само за студије, већ за било шта. Као и у спорту исто, као и у певању, сликању, колико год се посветите, толико ће се вратити", наглашава Марко.

Са само 24 године, сарадник је у настави на катедри за механику Машинског факултета. Објашњава да тај смер уписује мало мање људи и да се није покајао.

"На Машинском факултету сам студент докторских студија, на Математичком факултету сам студент мастер студија и уписаћу докторске и на Математичком факултету кад за то дође време, односно кад завршим мастер студије. Тамо сам на астрономији и астрофизици, а радим тренутно на астроинформатици. То је астрономија, плус има мало програмирања", објашњава Марко.

Планова има и све опције су отворене.

"Поготово од мене где се све догађа из месеца у месец се може план врло драстично променити. Тренутно су моји планови везани за Србију, а после тога видећемо. Постоје могућности и да одем преко, било је и раније могућности. Корона ме је зауставила и тренутно ми је овде лепо, тако да видим себе у овој земљи", поручује Марко.

Током школовања освајао је бројне награде на такмичењима. Одбранио је први мастер рад из Аналитичке механике у историји Машинског факултета. Оцена 10.

петак, 08. децембар 2023.
3° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара