Читај ми!

Ко су наши најбољи "Енглези" на такмичењу у Риму

Највећи број медаља на светском Хипо тамичењу из енглексог језика у Риму, понели су ученици из Србије - две златне, једну сребрну и две бронзане медаље. То је добра мотивација, кажу, да и следеће године одмере знање са вршњацима широм света.

Бити међу 0,2 одсто најбољих на свету у познавању енглеског језика као страног, кажу, велики је упех. Да се попну на трон знања, требало је да пређу неколико нивоа такмичења. Искра је прва у Европи, а друга на свету.

"Разлика између мене и девојке која је освојила прво место био је један и по поен који је био на једном тесту из граматике, а ја сам имала више поена од ње из изговора, тако да су све биле неке нијансе", каже Искра Малиновић, која је освојила сребро.

Лила Станојевић, која је освојила бронзану медаљу каже да енглески учи са мајком од 4. године, врло је посвећена и воли енглески у суштини.

"Током лета сам са мамом радила курс и типски се спремала по тестовима који су нам били на располагању", истакла је Лила.

На основу сакупљених бодова, Огњен се директно пласирао у финале.

Добитник бронзане медаље Огњен Зиндовић каже да се такмичење одвијало у пет различитих тестова у два дана - тест причања енглеског, писања, разумевања написаног и аудија и тест граматике.

Професорке Весна и Ана читаву деценију воде децу на такмичења.

"Енглекси је њима опште место, подразумева се, ви сте ту да то мало исполирате, да их усмерите, да их мотивишете да желе да се такмиче", рекла је Ана Димитријевић, професорка енлеског језика Девете београдске гимназије.

"Ако деца желе и ако наставник жели то је добра комбинација и онда само кликнете и наставите да радите", каже Весна Обрадовић, професорка енглеског језика из Основне школе "Душко Радовић".

Златну медаљу освојила је Зара Замуровић, а Марко Пауновић, сада већ бруцош, остврио је најбољи резултат од кад се такмичење одржава. Још петоро ученика из Србије добило је похвале.

уторак, 27. фебруар 2024.
13° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво