Читај ми!

Брнабић: Дан протекао без већих инцидената, било ангажовано више од 5.000 полицајаца

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је на конференцији за новинаре поводом Европрајда да је дан протекао без већих инцидената. Било је ангажовано, како је навела, око 5.200 припадника МУП-а, а њих десет је лакше повређено. Приведене су 64 особе.

Ана Брнабић je на конференцији за новинаре поводом Европрајда у Београду изразила своју личну захвалност и захвалност Владе Србије свим грађанима, или великој већини грађана Србије и Београда, јер су показали толеранцију и разумевање, и на првом месту бригу према држави.

"Разумели су све оно о чему смо причали последњих две недеље, позивали и на стабилност и на јединство", подсетила је премијерка.

У овом тренутку, како је истакла, највећи број грађана Србије је то послушао.

"Захваљујући пре свега њима, имали смо дан који је протекао без већих инцидената, у миру и ја сам на то веома поносна", навела је премијерка.

Посебно је захвалила сивм припадницима Министарства унутрашњих послова и Безбедносно-информативне агенције, јер су обезбедили да Београд буде сигуран град.

"Морам да кажем да то заиста није био велики број инцидената, нити велики број људи који је правио инциденте", истакла је премијерка.

Лакше повређено 10 полицајаца, било ангажовано 5.200 

Било је ангажовано, како је навела, око 5.200 припадника Министарства унутрашњих послова на улицама Београда.

"Имамо нажалост 10 полицајаца лакше повређених", рекла је Брнабићева и додала да је пет возила интервентне полиције оштећено и да је укупно 64 лица приведено.

"Имали смо само два инцидента. То је био сукоб са одређеним групацијама на Славији, и сукоб са одређеним групацијама у Карађорђевом парку. Припадници Министарства унутрашњих послова су реаговали и решили проблем, обезбедили да се инциденти даље не шире", истакла је премијерка.

"Окрећемо се другим, важнијим стварима"

Премијерка Брнабић изјавила је да је држава показала да је озбиљна, и поштује реч према грађанима, која верује и поштује своје институције, као и права свих грађана.

"Све што се дешавало, урадили смо на најбољи начин. Завршили смо са овом темом, стављамо тачку на то и окрећемо се већим проблемима, важнијим стварима, припремама за зиму и свему што је пред нама, у смислу међународних изазова", рекла је Брнабићева.

Додала је да је председник Србије данас отпутовао у Њујорк, где ће учествовати у раду Генералне скупштине УН, а да она сутра рано иде у Лондон, на сахрану краљице Елизабете.

"Окрећем се неким другим стварима", рекла је Брнабићева и додала да је, и поред свих изазова, претходне недеље отишла најбоља и најлешпа слика Београда и Србије, током Европрајда.

"У Београду је одржано више од 130 различитих догађаја, а да нисмо имали нити један озбиљан инцидент, напад, повреду. То говори добро о нашим грађанима, о свима који су овде дошли и о припадницима безбедносних служби, које су успеле да обезбеде мир, безбедности и сгурност свих. То је за мене права слика Београда и Србије", рекла је Брнабићева.

недеља, 21. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару