Читај ми!

Дете пало кроз прозор вртића у Београду

Дете пало са прозора вртића у београдском насељу Миљаковац, потврђено је РТС-у у Министарству унутрашњих послова. Тренутно је у потпуно стабилном стању, изјавио је др Синиша Дучић, директор Дечије унивезитетске клинике у Тиршовој. Mинистар Бранко Ружић тражи хитно изјашњење директора о инциденту и околностима под којима се десио.

РТС-у је у МУП-у речено да су добили пријаву да је једногодишње дете, које је пало са прозора вртића "Трчуљак" у улици Миљаковачке стазе, у пратњи мајке довезено у Дечију универзитетску клинику у Тиршовој улици.

У Хитној помоћи кажу да је у питању дечак и да је у свесном стању превезен у Тиршову.

Након комплетног прегледа у Дечијој универзитетској клиници у Тиршовој, утврђено је да је дете тренутно у потпуно стабилном стању, рекао је директор те установе др Синиша Дучић.

За Танјуг је објаснио да је детету урађен ултразвук трбуха и бубрега, те да у овом тренутку нема знакова оштећења унутрашњих органа.

"Урађен је и скенер главе, а резултат је нормалан. Крвна слика детета такође је нормална, а по телу има бројне огреботине и модрице као последице пада", казао је Дучић.

Наглашава да ће беба остати на клиници, како би се и даље пратила ситуација да не би дошло касније до унутрашњег крварења, али да је за сада потпуно стабилно. 

Ружић тражи хитно изјашњење директора

Mинистар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић је тражио хитно изјашњење директора о инциденту и околностима под којима се десио.

"Сваки пропуст запослених биће најстроже кажњен. Деца су нам највреднија и све мора бити прилагођено њиховој, пре свега, безбедности, а затим и развоју", рекао је министар Ружић и нагласио да је у овом тренутку најважније да дете буде добро.

Министар је по хитном поступку упутио просветну инспекцију у вртић. 

субота, 15. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије