Читај ми!

Расписан јавни позив за програм "Моја прва плата"

Национална служба за запошљавање (НСЗ) расписала је јавни позив за реализацију овогодишњег програма подстицања запошљавања младих "Моја прва плата".

За ову годину је планирано да се у програм "Моја прва плата" укључи до 10.000 младих старости до 30 година, са најмање средњим образовањем и без радног искуства.

Програм ће се спроводити код послодавца, у приватном и јавном сектору, у трајању од девет месеци, а реализује се без заснивања радног односа.

НСЗ, током трајања програма, ће на месечном нивоу исплаћивати младима са средњим образовањем новчану накнаду у износу од 25.000 динара.

Младима са високим образовањем исплаћиваће 30.000 динара, уз уплату доприноса за случај повреде на раду и професионалне болести.

Овим програмом даје се могућност младима који немају радно искуство да обаве праксу на конкретним пословима код послодавца, у циљу стицања знања, вештина и компетенција за рад, како би на тај начин повећали своје могућности за запошљавање.

Јавни позив за програм "Моја прва плата" и све информације о програму налазе се на сајту НСЗ (www.nsz.gov.rs), као и сајту Моја прва плата (www.mojaprvaplata.gov.rs).

Реализацији програма у четири фазе

Програм "Моја прва плата" ће бити реализован кроз четири фазе, стоји на сајту НСЗ.

Прва фаза је намењена искључиво послодавцима, који ће од данас до 22. септембра моћи да се пријаве за учешће у програму на сајту www.mojaprvaplata.gov.rs.

Друга фаза је намењена незапосленим лицима, која ће за учешће у програму моћи да се пријаве од 3. до 31. октобра, такође, на сајту www.mojaprvaplata.gov.rs.

Трећа фаза програма односиће се на избор кандидата од стране послодаваца.

Послодавци ће имати могућност да врше процес селекције пријављених кандидата од самог почетка њиховог пријављивања, а повезивање (коначан избор) кандидата ће послодавци из приватног сектора обавити у периоду од 1. до 15. новембра, апослодавци из јавног сектора у периоду од 16. до 30. новембра.

У року од 15 дана од дана коначног избора кандидата, на сајту www.mojaprvaplata.gov.rs биће објављена листа оглашених позиција послодаваца са бројем одобрених кандидата.

Четврта фаза реализације програма подразумеваће потписивање тројног уговора између НСЗ, послодавца и изабраног кандидата, и почетак спровођења програма у року од 15 дана од дана формирања листе оглашених позиција послодаваца са бројем одобрених кандидата.

понедељак, 24. јун 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару