Читај ми!

Деца и родитељи припремају се за школу – зна се ко бира, а ко плаћа школски прибор

Деца и родитељи желе на време да се припреме за школу, па је куповина школског прибора већ у току. Зна се ко бира, а ко плаћа. И поред акцијских цена, нису сви задовољни.

Мали Филип се уз помоћ своје баке спрема за полазак у први разред. Омоте је пронашао, требају му још свеске које му се допадају.

"Случајно смо се задесили, па купујемо и школски прибор. Ми смо из Републике Српске, али ћемо успут овде да купимо пошто смо у близини. Цене су такве какве су, шта да радимо. Мора се. Ми смо већ ишколовали своју децу, сад унуке", каже Филипова бака Нада Игњачић.

Након разговора, Филип је приметио свеску која му се допада. Старији школарци углавном траже дебље и тврдо укоричене свеске.

И поред великог избора у овој продавници, екипа РТС-а није затекла свеске са ликовима звезда разних друштвених мрежа. Млади углавном знају ко су ти људи, па смо их питали да ли би купили такву свеску.

"Не бих платила у животу 1.000 динара. За те паре могу купити пет свезака. Таман колико ми треба за школу", истиче једна од ученица.

Ипак, и поред акцијских цена, нису сви задовољни. Из трговинског ланца кажу да за сада нема гужви, али да ће их сигурно бити пред први септембар.

"Деца и родитељи желе на време да се припреме за школу. Деца се припремају и желе у свом друштву да се покажу и зато је наш асортиман овде велики, да би свако нашао избор за себе", каже специјалиста за интерне и екстерне комуникације Маја Рејић.

Ту је могуће купити малу свеску за 40, а велику за 80 динара. Пуна перница кошта 280 динара, а сет, који садржи торбу, торбу за патике и перницу, 2.800 динара.

Наравно цене варирају у зависности од квалитета. У Косовској на пример, не само да нема гужве, већ купаца готово да нема, иако је понуда велика, тврде запослени који нису хтели пред камере.

недеља, 03. март 2024.
18° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво