Читај ми!

Пожар на Вршачком брегу угашен, у току догашивање

Пожар на Вршачком брегу је суштински угашен. Министар унутрашњих послова Александар Вулин обишао је припаднике Сектора за ванредне ситуације, који од јуче поподне гасе пожар на северној страни брега. Сада се боримо са заосталим паљевинама, да се то загаси, дежураћемо још неко време да се ватра не би поново негде појавила, изјавио је Вулин.

Вулин је рекао да податак да смо у протекла 24 часа имали 151 пожар на отвореном, говори колико смо неодговорни и колико ће се ове ствари дешавати.

"Ово јесте сезона пожара али то није никакво оправдање. Поносан сам на све припаднике Сектора за ванредне ситуације и припаднике полиције у Вршцу, наравно и на колеге из комуналног предузећа "2. октобар", који су дали све од себе и успели су пуно да ураде, али ово ће се понављати, ако не будемо сви заједно одговорни", поручио је министар Вулин.

"Јуче смо имали пожар у Вршцу на 45 хектара и у Прешеву на 50 хектара и угасили смо и један и други. Сетите се само колега из Словеније који су пожар гасили седам дана. Читав регион гори. У Србији јесте далеко најбоља ситуација, јер су ватрогасци најбоље обучени и опремљени, а биће и још боље опремљени. Увек ћемо водити рачуна о њима. Држава добро ради и ради свој посао", рекао је министар Вулин.

Министар је истакао да је Сектору за ванредне ситуације веома значајна сарадња са добровољним ватрогасним друштвима, да га Вршац нема и да је разговарано о потреби његовог формирања.

На северној страни Вршачког брега горело је ниско растиње и шума. Ватрогасци су синоћ спречили ширење пожара ка репетитору и водоторњу за снабдевање водом.

Пожар је гасило 50 ватрогасаца-спасилаца са 16 возила из Панчева, Београда, Зрењанина и Новог Сада, десет припадника полиције из Вршца, као и 10 радника ЈКП "2. октобар" са две аутоцистерне. У пожару нико није повређен.

среда, 29. март 2023.
8° C

Коментари

PRETPLATA
Такса за јавни медијски сервис и услови ослобађања
Nije baš lako...
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Добар текст
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
B1 i B6 za Regeneraciju Diskova
Дискус хернија, болест 21. века
ma kakav vrabac
Дискус хернија, болест 21. века