Читај ми!

Данас у Председништву наставак разговора о положају радника Фијата

За око 1.000 Фијатових радника до 8. јула у току је ново пријављивање за једну од две опције рада у "Стелантисовим" фабрикама у Европи. Они који не прихвате понуду биће проглашени технолошким вишком. Како су синдикати најавили за РТС, у 14 часова у Председништву Србије заказан је нови састанак са представницима ресорних министарстава.

Док се радници одлучују, њихови представници настављају преговоре с државом. Теме састанка синдиката с представницима ресорних министарстава у Председништву Србије су помоћ државе при запошљавању радника Фијата у другим компанијама и заштићене категорије запослених.

Саша Ђорђевић, председник Самосталног синдиката ФАС нагласио је да ће се разговарати о  запошљавању свих оних радника који узимају отпремнине и који ће у наредном периоду раскинути уговор са матичном компанијом.

"Једноставно детаљи где могу да се запосле, начини који, везано за пријављивање и сви они детаљи да би њима што лакше било да што краћи период преласка из једне компаније, пређу у другу компанију. И рањиве категорије. Имамо и ту пар само неких техничких детаља које треба да заокружимо. Мораћемо само да потврдимо све оно што смо до сада причали", истакао је Ђорђевић.

Како је навео, на "столу" су оставили категорију супружника, где би један од супружника, објаснио је, на тај начин био сачуван, а да други има избор да прихвати да ради у иностранству или да узме отпремнину.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се