Читај ми!

Мистерија Медаковића, ко разбацује пилеће главе и ногице по насељу

Ко разбацује пилеће ногице, главе и животињске изнутрице по насељу Медаковић мистерија је не само за станаре у том делу града. И, како тврде, све траје дуже од годину дана.

"Хтео бих само да пријавим, неко нам је истоварио око 200 кокошијих глава и ногица."

"То морате инспекцији комуналној."

Овако је звучао разговор нашег суграђанина из насеља Медаковић са комуналном полицијом око поднева. Поштујући процедуру наш суграђанин потом зове Комуналну инспекцију општине Вождовац. На тај број телефона нико се није јавио.

У редакцију Београдске хронике РТС-а је стигао и одговор Комуналне инспекције општина Вождовац и Звездара које тврде да ногице и пилеће главе у насељу Медаковић нису у њиховој надлежности. Али их, ипак, становници тог дела насиља сваког дана налазе расуте по зеленим површинама.

"Осим ђубрета приметио сам те ногице и главе пилеће, мислио сам прво да су то неки обреди локалаца, али сам схватио да их има баш на све стране и обавестио сам комуналну полицију која нам, нажалост, није помогла. Рекли су ми да се јавим Чистоћи, па Зеленилу, и тако су ме вртели. На крају смо све то сами очистили, комшије и ја", каже Лука Јовановић из насеља Медаковић.

Како се "ритуал" месецима понављао, одлучили су да покушају да одгонетну мистерију. После једне непроспаване ноћи, неколико комшија је у сменама чекало починиоца, и дочекало.

"Једно јутро смо дочекали возило под ротацијом, проследио сам слике господина у прслуку и регистрацију возила. Упитао сам га шта то ради? Он је рекао да храни мачке. Представио ми се као радник Зоо-хигијене и рекао да је то стандардна пракса и да има пун комби канти са главицама. Једну је просуо поред мене и рекао да наставља по унапред одређеној рути по целом граду. Ја сам га питао како то храните, по чијем налогу, а он је рекао да је то посао Зоо-хигијене и да нису они криви што то птице даље разносе по дрвећу и ветробранима", прича Лука Јовановић.

Из Ветерине Београда тврде да овакав вид храњења животиња није њихова пракса, и упозоравају да може бити веома опасан.

"Ово је ситуација која је већ, нажалост, позната – када се неодговорни љубитељи животиња позабаве храном и одлуче да помогну животињама, а притом направе комунални неред. Лажно представљање да припадају Зоо-хигијени не знајући притом да Зоо-хигијена није само то него ЈКП Ветерина Београд, то је само један од сектора", истиче др Будимир Грубић, директор ЈКП Ветерина Београд.

Оно што је до Ветерине Београд јесте нешкодљиво и безбедно уклањање таквог органског отпада како се не би угрозило здравље људи и животиња. Али, станарима је такође важно да се спречи комунални неред. По свему судећи, а и по ономе што су нам рекли и у ЈКП Ветерина Београд, овде има посла и за полицију.

петак, 22. септембар 2023.
21° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"