Читај ми!

Званичници положили венце поводом Дана сећања на жртве НАТО агресије

Поводом обележавања 23. годишњице почетка НАТО агресије на СР Југославију званичници су положили венце.

Министар одбране Небојша Стефановић поручио је да никада више 24. март у Србији неће бити један обичан дан не само за Србију, већ и цео свет.

"То је дан који је не само симбол нашег бола, већ симбол неправде. Ужасне неправде која је учињена нашој земљи", рекао је министар Стефановић.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић рекао је да се данас сећамо наших великих и храбрих хероја, који су своје животе дали за слободу и част отаџбине, као и злочина оних који су окупљени под кровом НАТО пакта организовали и починили најстрашније злочине на територији наше земље.

"Сећамо се и данас, као и свакога дана, жртава из најбесомучније и најбезобзирније, неправдене и неправне агресије на нашу земљу и са поносом истичемо жртве наших хероја" рекао је Мировић. 

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић поручио је да 23 године после злочина над нашим народом и државом, изврешном од стране НАТО-а, никада није јаснија и гласнија прича о томе шта смо као народ и држава претрпели.

Мојсиловић положио венце на спомен-обележја у Земуну

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић учествовао је у комеморативној свечаности код зграде Команде Ратног ваздухопловства и ПВО у Земуну.

Мојсиловић је, у пратњи начелника Оперативне управе (Ј-3) Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковника Желимира Глишовића и начелника штаба Команде Ратног ваздухопловства и ПВО пуковника Гордана Павловића, положио венац крај спомен-обележја погинулим припадницима Ратног ваздухопловства и ПВО Војске Југославије.

Венце су положили и командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић, делегација ранијих команданата овог оперативног састава, као и представници органа локалне самоуправе, образовних установа и ветеранских  удружења. 

Положени венци и на спомен-обележје "Гласник са Стражевице"

Положени су венци и на спомен-обележје "Гласник са Стражевице". Венце су положили председник Скупштине Србије Ивица Дачић и председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић.

Дачић је рекао да је ово дан са великим емоцијама, огорчењем и тугом, са чиме се суочавамо 23 године, а како време пролази, каже, туга и огорчење су све већи.

"Људи који су изгубили своје животе нису никога нападали, већ су били жртве агресије. Важно је да чувамо сећања на овај дан и да будемо свесни и сигурни да смо били у праву, да су они били агресори, а ми смо бранили своју земљу и народ. Да бисмо били верни тим идејама, морамо да чувамо успомену и сећање на све оне који су изгубили животе", рекао је Дачић.

Никодијевић је истакао да је "Гласник са Стражевице" симбол отпора, пркоса и патриотизма и подсетио да су на овом месту пале прве бомбе на Београд, али и прве жртве.

Полагању венаца присуствовао је и потпредседник Владе и министар просвете Бранко Ружић.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво