Читај ми!

Влада: Објекте Бошњака у Прибоју прикључити на електричну мрежу без надокнаде

Влада Србије усвојила је закључак којим се омогућава да се стамбени објекти Бошњака повратника у Прибоју на основу Програма за повратак расељених прикључе на електричну мрежу без надокнаде.

У закључку који је Влада усвојила на седници Електродистрибуцији Србије д.о.о. Београд препоручује се да изгради прикључке на дистрибутивни систем електричне енергије стамбених и помоћних објеката, изграђених на основу Програма за повратак избеглих и расељених Бошњака из општине Прибој у периоду од 1991-1999. године, без плаћања трошкова за прикључење, речено је Танјугу у Влади Србије.

Предвиђено је да списак тих објеката Електродистрибуцији Србије достави Општина Прибој са доказима о изградњи објеката из Програма за повратак избеглих и расељених Бошњака.

Председник Србије боравио је у среду у Прибоју где је у разговору са представницима верских заједница, локалне самоуправе и бошњачких партија изнет и проблем са електричним прикључцима за куће повратника Бошњака.

Председник је тада позвао премијерку Ану Брнабић и замолио да се реши овај проблем и да Влада донесе закључак да се повратници Бошњаци на територији прибојске општине ослободе плаћања додатне надокнаде.

недеља, 02. април 2023.
7° C

Коментари

UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине
UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине
Re: Trans šta?
Синтија Никсон открила да јој је најстарије дете трансродно
Pismenost
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Дрмно
ЕПС ће размотрити захтев за расељавање села Дрмно