Читај ми!

Полетео први авион на линији Краљево–Истанбул

Са Аеродрома "Морава" у Лађевцима полетео је први авион на релацији Краљево–Истанбул. На овој рути летеће се два пута недељно, средом и суботом.

Директор Аеродрома "Морава" у Лађевцима Драган Бугариновић каже за РТС да ће се лет на релацији Краљево–Истанбул–Краљево реализовати наредне две године два пута недељно, сваке среде и суботе.

"Интересовање путника за Истанбул са овог аеродрома је велико, ако буде било потребе увешће се и додатни авиони. Карте за овај лет су пуштене тек пре седам дана и задовољни смо брзином продаје карата", навео је Бугариновић.

"Ер Србија" саопштава да је Истанбул постао прва дестинација до које се лети са сва три аеродрома у Србији.

"Увођењем редовних летова између Краљева и Истанбула, град на Босфору постао је прва дестинација у нашој мрежи до које се летови обављају са сва три аеродрома у Србији. Драго нам је што на тај начин пружамо значајан допринос јачању повезаности наше земље са Турском. Посебно нас радује што путницима из региона Западне Србије и Шумадије олакшавамо путовање до једне од наших најпопуларнијих дестинација," изјавио је Бошко Рупић, виши менаџер продаје у "Ер Србији".

Путници српске националне авио-компаније карте за летове на овој линији могу пронаћи по цени од 3.068 динара по смеру, док је најнижа цена повратне карте 6.844 динара. Летови између Краљева и Истанбула реализоваће се турбоелисним авионом АТР72, истиче се у саопштењу. 

Након успостављања руте до Истанбула, путнике "Ер Србије" током летње сезоне очекује и увођење сезонских летова на линијама Краљево–Солун и Краљево–Тиват.

Национална авио-компанија ће на новим линијама из Краљева летети до 31. децембра 2023. године, на основу резултата тендера за обављање услуга ваздушног превоза на линијама од јавног интереса који је расписала Влада Републике Србије.   

недеља, 02. април 2023.
7° C

Коментари

UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине
UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине
Re: Trans šta?
Синтија Никсон открила да јој је најстарије дете трансродно
Pismenost
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Дрмно
ЕПС ће размотрити захтев за расељавање села Дрмно