Читај ми!

Прилика за одмор – пријављивање за туристичке ваучере од 1. јануара

Већ пуних седам година постоје туристички ваучери Владе Србије. Увек је за њих владало велико интересовање, нарочито у последње две година, када су знали да плану за неколико сати. Грађани ће се и у наредној години одмарати уз помоћ туристичких ваучера.

Грађани Србије од 1. јануара могу да се пријаве за нових 100.000 туристичких ваучера у вредности од пет хиљада динара, које би требало да искористе до 20. новембра следеће године.

Могу да бирају један од 1.200 смештајних објеката широм Србије који су у систему вучера.

"Сваке године имамо све већи број пријављених угоститеља. Да би учествовали у реализацији шеме расподеле ваучера, морају да буду пријављени на информациони централни систем е-Туриста. То је услов који, између осталог, сузбија и сиву економију у нашој земљи", каже Јелена Миленковић Орлић, помоћница министарке трговине и туризма. 

Како се пријавити

Право на ваучере имају сви пензионери и студенти, као и запослени са примањима нижим од 70.000 динара. Издају се за најмање пет ноћења.

Oд докумената потребно је имати потврду резервације у жељеном објекту; за најстарије суграђане последњи пензиони чек; за запослене потврду о запослењу и примањима нижим од 70.000 динара, док студенти прилажу уверење факултета за текућу годину.

Захтеви се предају лично и то искључиво на шалтерима пошта.

Десет пошта дежура 1. јануара: три у Београду, а остале на граничним прелазима. 

"Другог јануара имамо 34 поште, трећег 54, а од четвртог јануара радимо пуним капацитетом: у 1.300 пошта широм Србије, грађани ће моћи да дођу да се евидентирају за субвенционисани смештај", објашњава Бојана Николић из Поште Србије.

Власницима хотела, мотела и етно-домаћинстава ваучери су веома важни: кажу да су им попунили објекте и продужили сезону.

"Преко четвртине наших гостију користи ваучере. Питање је да ли би и дошли у Атомску бању Горња Трепча да нису имали помоћ од пет хиљада динара. Некоме то много значи, поготову у приватном смештају, где он са тих пет хиљада покрије трошкове смештаја, а остале новце може да потроши у рехабилитацију", истиче Ненад Младеновић из Атомске бање Горња Трепча. 

Ако у овој расподели останете без ваучера, не брините - биће их још.

Приликом сваког ребаланса буџета током године издвоји се нешто новца и за туристичке ваучере. 

уторак, 23. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару