Читај ми!

Зашто је сада одлазак у ваљевски Дом здравља мање стресан

Ваљевски Дом здравља једна је од здравствених установа која је у потпуности реконструисана у време пандемије. Иако поједине службе не раде у пуном капацитету или су измештене због рада у ковид систему, пацијенти већ осећају значајно унапређење услова лечења.

Одлазак деце лекару, након реконструкције ваљевског Дома здравља, сада је мање стресан. Табла за игру испред ординација на педијатрији постала је омиљено место. Нови амбијент обрадовао је и децу и родитеље.

И другим пацијентима, посебно најтежим, након реконструкције, омогућени су бољи услови лечења. Служба хитне помоћи је проширена и опремљенија новим инструментима и опремом.

"Оно што је најважније за наше суграђане да знају да смо добили и једну посебну просторију за реанимацију, где се могу збрињавати најтежи болесници. С обзиром да смо добили и нову опрему, да смо добили и нова возила можемо да кажемо да је изузетно унапређен рад наше службе", каже др Дејан Бранковић, начелник Службе хитне помоћи Дома здравља Ваљево.

"Простор је сада у потпуности прилагођен нашим потребама, светао, проветрен. Просторије су проширене тако да имамо место где можемо са пацијентом и да разговарамо и да га прегледамо", каже др Вања Вучетић Вуковић, начелница Службе за здравствену заштиту одраслих Дома здравља Ваљево.

За један од најуређенијих домова здравља, држава је издвојила око 350 милиона динара.

"То су неки нови услови, модерни услови, пријатни. Све смо променили што смо могли да променимо. Радили смо у најненормалнијим условима у време пандемије, али смо успели да завршимо и сада служи свима на част", каже др Бранка Антић, директорка Здравственог центра "Ваљево".

"Нама је цео Дом здравља сада ковид. Има велики број ординација, тако да велики број лекара у истом тренутку може да ради. Мозе да стане велики број пацијената", рекла је др Бојана Јанковић, директорка Дома здравља Ваљево.

Лечење у оваквим условима, тренутно је олакшано у највећем броју ковид пацијентима. Потпуни ефекат реконструкције ваљевског Дома здравља, у пуном капацитету, грађани ће тек осетити након изласка ове установе из ковид система.

среда, 21. фебруар 2024.
7° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво