Читај ми!

Весић: Отказан Сајам књига у Београду

Београдски Сајам књига, који је требало да се одржи од 24. до 31 октобра, отказан је, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић.

Весић је за Танјуг рекао да је Град Београд учинио све да се Сајам књига одржи, онако како су одржане све друге манифестације у престоници Србије, али да на то нису биле спремне издавачке куће, чији су представници чланови Управног одбора.

"Град Београд је учинио све да се овогодишњи Сајам књига одржи, онако како одржане све друге градске манифестације", рекао је Весић за Танјуг.

Он је додао да је Град Београд био спреман да обезбеди да посетиоци морају да буду вакцинисани или да имају негативан пи-си-ар тест, као и да омогући вакцинисанима да добију бесплатну улазницу за Сајам књига, а издавачима је понудио 50 одсто попуста за изнајмљивање штандова, односно да субвенционише 50 одсто њиховог закупа.

"На тај начин смо хтели да помогнемо издавачима да лакше учествују на Сајму књига", рекао је Весић.

Он је подсетио да су током лета укључени представници три издавача у Управни одбор Сајма књига.

"Због тога нас изненадило саопштење издавача, који су сада чланови Управног одбора, а који су унапред рекли да нису спремни да учествују на Сајму књига јер је то била тема за сутрашњи Управни одбор на којем је, као чланови Управног одбора требало да кажу тај свој став", навео је Весић.

Он је додао да не може да разуме зашто је саопштење издавача издато унапред, али да разуме да неки издавачи неће моћи да покрију трошкове, без обзира на субвенције, јер ће бити мање посетилаца на Сајму.

"Жао ми је што се није нашло довољно снаге да се и овај сајам одржи, као што смо одржали све друге фестивале", рекао је Весић.

Он је изразио наду да ће се Сајам књига одржати следеће године.

четвртак, 30. новембар 2023.
10° C

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке