Читај ми!

Почела здружена вежба "Муњевити удар 2021" - "подигнуто" више од 15.000 војника

Рано јутрос почела је провера борбене готовости команди, јединица и установа Војске Србије, као увод у Здружену тактичку вежбу "Муњевити удар 2021", саопштило је Министарство одбране.

Провера се, на основу директиве врховног команданта Војске Србије и председника Републике Александра Вучића, реализује како би се утврдио достигнути ниво оперативних способности Генералштаба, команди и јединица за извршење додељених задатака.

Како се наводи у саопштењу Министарства одбране, јутрошње активности започете су узбуњивањем више од 15.000 припадника Војске Србије.

Јутрошње активности представљају увод у Здружену тактичку вежбу са бојевим гађањем "Муњевити удар 2021", коју на осам локација широм Републике Србије у садејству изводе јединице Копнене војске, Ратног ваздухопловства и ПВО, 72. бригаде за специјалне операције и 63. падобранске бригаде.

Током вежбовних активности биће реализовано више тактичких вежби и тактичких вежби са бојевим гађањем, а најкомплекснија ће бити здружена вежба са бојевим гађањем ојачане тактичке групе у извођењу нападне операције, која ће се одржати 27. јуна на привременом полигону "Пештер".

Тада ће се државном руководству приказати одлучност, увежбаност, ватрене могућности и висок ниво садејства и сарадње јединица Војске Србије за одговор на изазове, ризике и претње по безбедност Републике Србије.

На крају вежбе, 28. јуна, биће организован отворени дан у Крагујевцу, када ће грађани бити у прилици да погледају приказ најновијих средстава ратне технике Војске Србије и средстава из развоја.  

недеља, 04. јун 2023.
22° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено