Читај ми!

Највећи jавни час математике у историји – припрема за малу матуру

У среду и четвртак Департман за математику и информатику Природно-математичког факултета у Новом Саду одржаће највећи јавни час математике. Реч је о бесплатним онлајн припремама за малу матуру, односно за тест из математике. До 10.000 осмака моћи ће истовремено да приступи часовима.

Доцент доктор Горан Радојев каже да ће бити одржана два часа припрема за малу матуру и то за тестове из математике.

"Осмаци који су заинтересовани да присуствују том часу не морају да се пријављују, него је потребно да оду на званичан сајт Природно-математичког факултета у Новом Саду или Департмана за математику и информатику dmi.rs и на страници нађу одговарајуће линкове, кликну на линк за среду, рецимо сутра и приступиће аутоматски часу", објаснио је Радојев.

Нагласио је да ће у среду и четвртак моћи до 10.000 осмака истовремено да приступи часовима захваљујући Мајкрософтовој платформи.

"Због тога смо ми те часове назвали највећим јавним часом математике у историји, с обзиром на то да не верујем да су у Србији и шире одржани такви часови", рекао је Радојев.

Додао је да ће се проћи кроз комплетно градиво које се полаже на малој матури, тако што ће се радити, и у среду и у четвртак, неколико тестова из претходних година.

Постављање питања током часа

"Проћи ћемо кроз све задатке, анализираћемо на који начин се може приступити задацима, да ли постоји више решења, да их објаснимо, посебно да укажемо на грешке које се најчешће појављују. Указаћемо на те грешке како би се оне избегле на самој малој матури", навео је Радојев.

Моћи ће и да се постављају питања током часа, у сваком тренутку сваки осмак може да постави питање у вези са задатком.

Тај час ће бити снимљен и постављен на сајт факултета, тако да ће и они који нису присуствовали моћи да погледају.

"Верујем да ће ово бити једна врста помоћи не само осмацима него и родитељима који су забринути за успех своје деце на малој матури. Желимо, као озбиљна образовна институција, да допринесемо образовању младих. Ово је прва година да држимо припреме за малу матуру и мислим да ће то бити пракса наредних година", поручио је Радојев.  

недеља, 24. септембар 2023.
18° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"