Читај ми!

Огроман број пијаних и дрогираних возача, отац са 1,3 промила возио дете јурећи 175 километара на сат

Заменик начелника Управе саобраћајне полиције Бобан Милинковић каже за РТС да је за три дана празника забележено више од 9.000 прекршаја, a више од 900 возача је возило под дејством алкохола. Чак 26 возача искључено је из саобраћаја због вожње под дејством психоактивних супстанци.

Бобан Милинковић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да је током празника број возача који возе под дејством алкохола двоструко и троструко већи од просека. Главни разлог је што се, каже, људи превише опусте.

"Саобраћајна полиција од петка појачано контролише саобраћај, за прва три дана забележено је преко 9.000 прекршаја, више од 900 возача је искључено из саобраћаја због алкохола, 220 возача задржано је на трежњењу. Забележено је 35 насилничких вожњи, од тога је 30 возача било под дејством алкохола, пет прекршаја открили су пресретачи. Из саобраћаја је искључено 26 возача који су возили под дејством психоактивних супстанци", навео је Милинковић.

Дао је пример једног оца који је заустављен на ауто-путу јер је возио више од 175 километара на сат. Са њим је аутомобилу било 10-годишње дете, а тестирањем је утврђено да је он имао 1,35 промила алкохола у крви.

"Он је задржан 12 сати, позвана је супруга да преузме дете. Казна је 100–120.000, осам месеци забране управљања возилом, 14 казнених поена. Казна није битна у односу на оно што је могло да се деси, то је страшно", нагласио је заменик начелника Управе саобраћајне полиције.

Додаје да се ноћас у Београду догодио необичан случај. Возач је дошао до наплатне станице Београд, окренуо се и возио у супротном смеру до Бегаљичког брда, где га је полиција зауставила и открила да је имао 1,3 промила алкохола у крви.

"Не може полиција бити на 100 метара, апел је да ако сте пили, сачекате сутрадан или нађите трезног возача да вас вози, огроман је број алкохолисаних за воланом", навео је Милинковић.

Додао је да је синоћ у Нишу настрадао пешак, стар 74 године, ког је на прелазу ударио мотоциклиста. И мотоциклиста, који није носио кацигу, задобио је повреде опасне по живот.

Не очекују се гужве на "Милошу Великом"

Говорећи о гужвама у саобраћају због повратка са празничног одмора, Милинковић је рекао да је контрола полиције сразмерна фреквенцији саобраћаја.

"Током дана ће контроле бити интензивиране, циљ је да се грађани врате са празника живи и здрави", наглашава заменик начелника Управе саобраћајне полиције.

Додаје да се неће поновити гужве на ауто-путу "Милош Велики", које су забележене у четвртак и петак, поготово на станици Прељина.

"За годину дана та станица ће постати бочна наплатна станица и имаће довољно капацитета, она је сад чеона па излазе и они који путују за Чачак, Ужице, али и Црну Гору. Грађани су масовно напустили Београд, прилив возила је био 2.000 возила у сату на том ауто-путу. У таквим ситуацијама преостаје само стрпљење, не можете да побегнете од тога", наглашава Милинковић.

Возаче саветује да крену на време или да одложе повратак.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво