Читај ми!

Студентски домови спремни за усељење старијих студената – шта академци треба да знају

Расподела места у студентским домовима трајала је до данас, а студенти могу да се уселе у домове до 14. децембра. Студенти који су позитивни на коронавирус или се налазе у самоизолацији неће остати без места у дому и треба да се јаве студентским службама на својим факултетима.

Директор Студентског центра "Београд" Горан Минић рекао је да је расподела места у домовима за старије студенте почела 25. новембра и траје до данас, а студенти могу да се уселе у домове до 14. децембра, а ко не уради то губи право на смештај.

"Оно што им је потребно приликом усељења јесте потребан упут који добијају на високошколској установи, на самој расподели, студентска чип картица, индекс, лична карта и лекарско уверење о општем здравственом стању које добијају од Студентске поликлинике и које не треба бити старије од 30 дана", казао је Горан Минић током гостовања у Јутарњем програму.

Додао је да су из Студентског центра позвали високошколске установе да поштују резервације како би студенти остали у истим собама.

Минић је позвао студенте да буду стрпљиви и апеловао на њих да поштују све превентивне мере заштите приликом исељавања и усељавања у студентске домове.

Истакао је да студенти који су позитивни на коронавирус, који се налазе у самоизолацији или се плаше због тренутне ситуације, због чега нису могли да присуствују расподели места у домовима, да треба да се јаве студентским службама на својим факултетима како би се договорили о начину избора места.

Тестирање на коронавирус у Студентској поликлиници 

Када је реч о тестирању на коронавирус, Минић наводи да би студенти који имају симптоме требало да оду у респираторну амбуланту Студентске поликлинике у Проте Матеје 29.

"Лекари Студентске поликлинике процењују да ли је потребно да се тестирају. Уколико процене да је потребно да се тестирају, обавља се тестирање одмах или у периоду од 24 часа", рекао је Минић.

Истакао је да прелазак факултета на онлајн наставу није утицао на број студената у студентским домовима и да је у питању константан број студената и да се тај број прати на дневном нивоу.

"Тренутно у 14 студентских домова у Београду борави око 6.000 студената и сада очекујемо нови број студената након усељења", навео је Минић и додао да нема великих осцилација у броју студената који бораве у домовима.

Говорећи о посетама студентским домовима, директор Студентског центра "Београд" је навео да је од средине маја на снази забрана посећивања, ноћења и славља, а да казне за непоштовање те забране могу бити и губитак права на смештај у дому.

Минић је истакао да од 14 студентских ресторана не раде три и да је Студентски центар "Београд" задужен за прављење оброка за привремену болницу у Београдској арени за коју испоручује 2.000 оброка дневно.

недеља, 28. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво