Како изгледа друга проба матуре

После два и по месеца ученици су се вратили у школе, али на кратко. Први су мали матуранти. Добили су два пробна теста - из матерњег језика и комбиновани које ће радити код куће, а сутра их враћају у школу и радиће тест из математике. За остале ученике ова недеља је прилика да поправе оцене.

У петак је завршена онлајн настава за основну и средњу школу. Већини ђака оцене су закључене. Мали матуранти имају данас и сутра још једну пробу завршног испита. Данас ће два теста радити код куће, а сутра тест из математику у школи.

Школе ће бити отворене од осам до 20 сати, а ђаци ће по одељењима долазити у различито време.

"Ђаци са књижицама долазе код свог разредног старешине, њих деветоро може бити у разреду, и добијају идентификационе обрасце које ће залепиту у књижицу. То је осмоцифрена шифра", рекао је за РТС Милан Пашић, помоћник министра просвете за предшколско и основно образовање.

Када дођу добиће и два теста, из српског, односно матерњег језика и комбиновани тест који ће однети кући и урадити. Те тестове сутрадан враћају.

"Овога пута на тесту је већи број отворених питања, где ће дпуњавати и дописивати одговоре. То је разлика између ове самопроцене и затворених питања где су имали понуђене одговоре да изаберу један од", навео је Пашић. 

Сутра од осам матуранти ће радити тест из математике у учионицама и то је ће бити права симулација завршног испита, рекао је помоћник министра просвете.

Једна група долази од 8 до 10, а друга од 11 до 13 часова.

"Сви наставници ће имати маске, а препорука здравствене струке јесте да се ученици подстичу да носе заштитну опрему, али није обавезно", напоменуо је Пашић.

Полагање мале матуре заказано је за 17. 18. и 19. јун.

Када је упис првака у питању, родитељи су већ почели да заказују разговоре са психологом и педагогом. Упис, електронским путем, доступан је од данас.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво