Ученик у Иригу можда заражен коронавирусом

Све просторије Средње стручне школе "Борислав Михајловић Михиз" у Иригу су дезинфиковане, због индиција да један од ученика има симптоме заразе коронавирусом.

Заменик покрајинског секретара за образовање Милан Ковачевић каже за РТС да је ученик био на такмичењу у Пули у Хрватској, након чега је осетио симптоме.

После овог сазнања, родитељи ученика долазили су по децу и одводили их из школе, док су остали ученици сами напуштали наставу.

Незванично сазнајемо да је ученик тестиран на институту Торлак у Београду.

У покрајинском секретаријату за образовање је речено да још нема званичне потврде да је ученик оболео.

"Јутрос рано смо добили информације од директорице школе да постоје индиције да је један ученик који је био на школском такмичењу у Пули у суседној Хрватској има симптоме коронавируса. За сада још нисмо добили званичне податке, нити је од званичних органа потврђено да ли је ученик заражен или не", рекао је заменик покрајинског секретара за образовање Милан Ковачевић.

Истиче да су предузете све опсежне мере по препоруци струке и науке, а у школи у Иригу "Борислав Михајловић Михиз" извршена је дезинфекција комплетних просторија.

"У договору са директорицом ујутро на првом часу разредне старешине и професори билогогије едукују додатно ученике како и на који начин да користе тоалете, да се избаце пешкири, да се убаце убруси, да се врши дезинфекција заједно са помоћним особљем. Тако да ћемо пратити и даље ситуацију", навео је Ковачевић.

У Србији је до јутрос забележено деветнаест случајева заразе коронавирусом.

понедељак, 05. јун 2023.
14° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено