Брнабићева обилази Житорађу, Слободанка из Тмаве добила пут до куће

Захваљујући помоћи Владе Србије, пензионерки Слободанки Михајловић из села Тмава код Kуршумлије направљен је пут до куће који ће, према речима премијерке Ане Брнабић, у наредном периоду бити и асфалтиран. Укупна улагања државе у Општини Житорађа износе 440 милиона динара.

Ане Брнабић је у разговору са Слободанком Михајловић навела да је држава ту да помогне.

Захваљујући њеном ангажовању, каже Слободанка, коначно је добила пут до куће. 

"Ово нама много значи, јер смо годинама слали захтеве, највише ја, али пошто се општина није оглашавала ни да ли хоће ни када ће да ради пут, одлучила сам да затражим помоћ на вишем нивоу и послала мејл кабинету председнице Владе. Она се са својим тимом толико ангажовала да сам се ја изненадила којом брзином је пут направљен", рекла је за Танјуг Слободанка која у Тмави живи сама, али је родбина често посећује. 

Рекла је да је пресрећна и у своје лично име, али и у име својих рођака и комшија, захвалила премијерки и пожелела јој пуно среће и успеха у даљем раду. 

Kако је истакла, премијерка Брнабић има велико срце, добру душу и разуме проблеме народа у Србији. 

Слободанка и њена породица су за премијерку припремили послужење са домаћим специјалитетима, али и пригодне поклоне – књиге о историјату топличког краја, топличко вино, домаћи мед и миље које је Слободанка лично иштрикала.

Два пројекта у Житорађи 

У Житорађи се, уз помоћ државе, спроводе два пројекта - изградња комплекса базена и електрификација поља за наводњавање у селу Самариновцу.

"Ту је доста већи принос. До сада смо радили агрегатима, разним помоћним средствима, моторима за наводњавање. Сада смо коначно, после пет пуних година, успели да остваримо свој циљ", каже Зоран Милошевић, пољопривредник из Самариновца.

У пракси, врло једноставно, мештани су премијерки Ани Брнабић, која је обишла поља, показали шта значи узгајати производ по најновијим стандардима.

"Радимо то у Лесковцу, Житорђи, Варварину, имаћемо завршено до новембра, онда прикључци, људи који ће имати 80 одста субвенција на прикључак и од осам до 10 пута мање трошкове. Али није само мање трошкове, са тим системом за наводњавање, са опремом коју такође субвенционишемо, они ће коначно имати један одржив систем", поручила је премијерка.

Електрификацијом у Самариновцу обухваћено је 800 хектара поља за наводњавање, а пројекат је урађен и за два суседна села Држановац и Пејковац."

Укупна улагања државе у Општини Житорађа, кроз ова два пројекта, износе 440 милиона динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво