Поруке пред Бајрам

Последњи дан Рамазана и први дан Бајрама права су слика нашег живота – вечито путовање између туге и радости, страха и наде, прошлости и будућности, пролазности и вечности, сиромаштва и богатства, болести и здравља, поручио је у бајрамској посланици Реис-ул-улема Исламске заједнице Србије Сеад Насуфовић.

Како је рекао, бог нас кроз веру учи како да нађемо меру, а постом нам олакшава пут спознаје истине и указује на важност да схавтимо и научимо како да размишљамо својом, а не туђом главом.

Реис Насуфовић је навео да су последњи сати Рамазана и први дани Бајрама време у којем се спуштају божански дарови, које треба да примимо раширених руку.

"Ако нисмо до сада урадили, искористимо последње тренутке Рамазана и сакупимо снагу опроста према онима који су нам нанели зло или нас на било који други начин повредили. Зато на сутрашњи дан, раширимо руке за братски загрљај према сваком човеку, а дланове окренимо према небу и молимо се за све људе као и за себе", рекао је Насуфовић.

Осетили смо тешкоћу глади и жеђи и немојмо дозволити да наш комшија буде гладан и жедан, осетили смо лепоту заједништва и немојмо дозволити да поред нас, наш комшија буде усамљен, поручио је реис.

Председник Мешихада Исламске заједнице у Србији муфтија Мевлуд Дудић рекао је да је Рамазан муслимане учио стрпљењу, солидарности, братству и заједништву и ојачао им карактер. 

"Данас када се приближавамо Бајраму, дану награда, које узвишени господар даје својим искреним робовима и радујемо се његовом наступању молимо Алаха узвишеног да прими наш пост и дарује нам обећану награду тј. улазак у џемнет на посебна врата за постаче припремљене", навео је Дудић.

Муслимани широм света, сутра дочекују Рамазански бајрам, један од два највећа муслиманска празника којим се обележава крај месеца Рамазана.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару