Телетон РТС-а за помоћ у кампањи "Рак је излечив"

Телетон РТС-а је национална хуманитарна акција којој се увек радо одазивају сви – и гости емисије, компаније, институције и грађани Србије. Десети Телетон посвећен је националној кампањи "Рак је излечив" и прикупљању донација за куповину магнетне резонанце. Новинарке РТС-а Ана Стаменковић и Ивана Божовић које су лица ове кампање, биле су гошће Јутарњег програма.

Радио-телевизија Србије, уз подршку Министарства здравља Републике Србије и Канцеларијe за донације КЦС, организује у уторак 2. априла на Првом програму још један национални хуманитарни контакт шоу програм – Телетон.

Контакт шоу програм Телетон је уобичајен ТВ формат у свету. У Србији годинама овај добротворни контакт шоу програм организује РТС.

Током двосатног ТВ програма, јавне личности одговараће на телефонске позиве гледалаца. Сваки позив и послата СМС порука представљају директну донацију акцији.

Хуманитарни контакт шоу програм ће употпунити музичке нумере, интервјуи са учесницима, укључења гледалаца и ТВ репортаже у вези са темом хуманитарне акције.

Имајући у виду да је кампања "Рак је излечив" посвећена настојањима да се промени упозоравајућа статистика о броју оболелих од малигних болести, односно тежњама да се кроз подизање свести о значају превентиве и правовремене дијагностике сачувају животи наших сународника, заједно ћемо током Телетона, славити и живот. Зато ће у емисији Телетон бити и забаве и музике.

По традицији Телетона РТС-а, гледаоци ће моћи да разговарају телефоном са више од стотину најугледнијих јавних личности Србије, а истовемено ће, сви заједно – бити и донатори акције.

Укључите се и ви: позовите, шаљите поруке, донирајте

Током десетог Телетона РТС- а, у уторак 2. априла моћи ћете да разговарате телефоном са гостима у студију- реномираним личностима јавног и културног живота Србије, лекарима и омиљеним ТВ лицима а да истовремено будете и хумани.

Укупна цена позива хуманитарног негеографског телефонског броја је 60 динара а толико износи и сваки следећи минут разговора.

Осим телефонских позива, можете слати и СМС поруке и тако допринети да се оствари циљ десетог Телетона. Укупна цена СМС поруке, из свих мрежа мобилних оператера, износи 100 динара.

Динарски рачун за донације: 840-3463761-67
*Клинички центар Србије - прикупљање средстава за куповину
магнетне резонанце за Клинички центар Србије
 
Девизни рачун за донације: SWIFT CODE NBSRRSBGXXX
IBAN CODE RS35908504100000045389
* Клинички центар Србије – прикупљање средстава за куповину магнетне
резонанце за Клинички центар Србије *
 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво