Марковићи добили кров над главом

Захваљујући донацијама државних и приватних фирми и акцији РТС-а, осмочлана породица Марковић из Варварина уселила се у нову кућу. Породица Марковић, у којој је од шесторо малолетне деце четворо оболело од прогресивне мишићне дистрофије, до сада живела у лошим стамбеним условима.

Министар рада и социјалне политике Расим Љајић и генерални директор "Телекома Србија" Бранко Радујко посетили су осмочлану породицу Живорада Марковића из села Варварин, која се уселила у нову кућу, купљену од заједничких средстава "Телекома" и ресорног министарства.

Породица Марковић, у којој је од шесторо малолетне деце четворо оболело од прогресивне мишићне дистрофије, до сада је живела у лошим стамбеним условима. Захваљујући заједничкој акцији, у којој је учествовала и Радио-телевизија Србије, за само три месеца је прикупљен новац, од чега је већи део дао "Телеком", а Министарство рада је обезбедило комплетан намештај.

"Долазили смо пре три месеца и обећали смо да ћемо помоћи. Захваљујући пре свега компанији 'Телеком Србија', која се прва одазвала нашој акцији, успели смо да сакупимо довољно средстава за куповину куће", рекао је Љајић и указао да су томе допринели и други донатори који су желели да остану анонимни.

Породица ће добити заосталу помоћ 

Министар је најавио да ће породица добити заосталу помоћ за двоје најмлађе деце, указујући да је исплата дечјег додатка била у застоју због одређених бирократских проблема.

"Ради се о добрим људима који су на овај начин усрећили једну породицу и, ако ништа друго, ублажили проблеме са којима се породица и даље суочава", додао је Љајић.

"Бизнис не би имао смисао, компаније не би имале смисла да у свему томе нема нечег људског", истакао је Радујко и додао да он не би веровао у развој и будућност "Телекома" уколико добра те компаније не би била подељена са онима којима је то потребно.

Акцију за поправку куће у Варварину покренули су Министарство за рад и социјална питања, "Телеком Србија", Народна канцеларија председника Републике и Општина Варварин.

Породица Марковић живела је до данас у изнајмљеној кући у оближњем селу Маскаре, поред Варварина.

Нова кућа, која се налази неколико стотина метара од центра Варварина - има око 100 квадрата, са кухињом, дневном и три спаваће собе, помоћним просторијама и двориштем од двадесетак ари под воћем. Укупна вредност радова била је 1,1 милион динара.

У породици Марковић било је дванаесторо деце, од којих је један дечак (Марко) преминуо у 17. години, а пет сестара се удало, наведено је у саопштењу "Телекома".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво