Читај ми!

Хумани столар Миле у новој акцији

Војвођанин Милорад Јурковић Миле, познат као столар који бесплатно прави хранилицe за бебе и шаље их широм Србије, гостујући у Jутарњем дневнику РТС-а причао је о покретању нове акције. Сада нуди помоћ старијим суграђанима који немају никога да им обавља поправке по кући нити имају новца за мајсторе.

Столар Милорад Јурковић је за РТС рекао да га је погодила судбина старих и немоћних, па је одлучио да и њима помогне ситним поправкама по кући.

"Променим им шарке на вратима, задихтујем прозоре, поправим старе ормане. Досада смо помогли старим и немоћним у Новом Саду, Врбасу, Кули", објашњава Јурковић.

Наводи да у хуманој мисији не учествује сам. Помажу му породица и пријатељи.

"Код баке коју су неколико пута пљачкали заменио сам врата, а затим сам, пошто су инсталације биле јако лоше, позвао другаре електричаре да јој помогну", објашњава Јурковић.

Поред тога, Милорад Јурковић је познат и по томе што је досада направио 966 столица и хранилица за бебе.

"До сада сам направио 966 столица и хранилица за бебе, али нећу се зауставити на том броју. Жеља ми је да направим 1.000, али не видим границу", објашњава Милорад Јурковић.

Истиче да су му породице за које направи хранилице јако захвалне јер их ради бесплатно.

"Људи су захвални. Наилазим на тешке судбине. Направио сам седам столица за децу са посебним потребама, где ми је било најтеже јер сам морао да посматрам покрете деце и на основу тога направим, да прилагодим столицу њиховом стању", објашњава Јурковић.

Наводи да је машина за прављење столица јако скупа, али и да му је Фондација "Дивац" изашла у сусрет и купила машину помоћу које сада ради брже и лакше.

Истиче да су вртићи у јако лошем стању и да је поред његове помоћи у раду потребно да се укључе и друге надлежне службе.

"Вртићи су нам у лошем стању, ја сам поклонио три столице али вртићима је потребна много већа помоћ. Ја сам опремио један вртић али и остали требају помоћ", оцењује Јурковић.

Наводи да му се за помоћ јављају и из других градова и да га је посебно ганула прича породице из Бањалуке која има једанаесторо деце.

"У Бањалуци смо породици са једанаесторо деце купили краву јер нису имали других жеља", истиче Јурковић.

На крају каже да се реакције оних којима помоћ стиже не могу описати и да му то даје ветар у леђа да настави и даље да помаже како својим суграђанима тако и људима широм Србије.

"Јављају се људи из градова широм Србије и мени је срце пуно када могу да им изађем у сусрет и помогнем", закључио је Јурковић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара