Отварање стадиона "Ташмајдан" 22. априла

Након пет година реконструкције, завршени су радови на стадиону "Ташмајдан", а свечано отварање биће 22. априла. Тада ће у 19 сати на концерту наступити неколико рок група и Леонтина са својим хором.

У току је примопредаја између власника објекта и извођача радова и она ће бити завршена у наредном периоду, рекао је градски менаџер Горан Весић, а пренео Беоинфо.

"Веома сам срећан зато што је прихваћена моја идеја, коју сам изнео јавно пре неколико месеци, да се стадион отвори концертом група које су деценијама раније наступале на Ташу и уз које смо сви одрастали. Са поносом могу да вам кажем да већ имамо десетак резервација за концерте као и да се преговара са Тениским савезом Србије да се меч Дејвис купа између Србије и Велике Британије одигра у јули баш на овом стадиону", рекао је Весић.

Како преноси Беоинфо, осим концерата и спортских догађаја, стадион ће се изнајмљивати и рекреативцима, а зими ће поново на њему бити клизалишšте.

"Стадион сада изгледа прелепо. Биће мултифункционалан, као šшто је и био, али на савременији и бољи начин. Модернизован је, а безбедносни аспекти су значајно појачани. Приликом пројектовања и извођења радова морало се водити рачуна о томе да стадион задржши свој аутентични изглед и у томе се заиста успело. Стадион је добио изглед из 1954. године", каже за Милан Нововић, директор "Таšшмајдана".

Стадион ће имати мултифункциналну подлогу, šшто значи да ће на њему моћи да се играју мечеви готово свих спортова, изузев фудбала.

"Стадион ће имати 5.348 квадратних метара затвореног и 9.500 отвореног простора. Моћи ће да прими око 10.500 посетилаца од тога 7.500 на трибинама и око 3.000 на самом терену. Димензије терена су 30 са 60 метара. Урађене су потпуно нове свлачионице, пословни простори, направљен је и простор за рад новинара", казао је Весић.

Друга фаза заврšена је са малим, али оправданим закаšњењем око месец дана, а на реконструкцију стадиона чекало се јер је било пробијања рокова у претходној фази која је обухватала захтевне радове.

"На самом стадиону налази се миоценски спруд, природно добро које је зашšтићено и које можžе бити један од узрока оволиког трајања радова. Он је морао бити зашšтићен на посебан начин и рекао бих да се сваки динар улоžжен у ту зашšтиту исплатио, јер је стадиону дао рустичну ноту", рекао је директор Нововић.

Након ове реконструкције, на стадиону ће зими коначно поново бити отворено чувено клизалиšште, симбол "Ташšмајдана".

"Ледена плоча која је на стадиону била формирана током зимских месеци није функционисала 15-20 година. Урађена је комплетна инсталација, а прошšле године је рађена проба леда", рекао је Нововић додајући да ће и сала у којој су се некада тренирали борилачки спортови поново бити отворена.

Заједно са стадионом СРЦ "Таšшмајдан" комплетираће своју богату спортску понуду.

Два базена, савремено опремљен рекреативни центар по највиšшим стандардима, најмодернија опрема, теретане, спа центри, ледена дворана која је такође у пуном погону и хала Александар Николић, све су то садржžаји 'Таšмајдана'. Уз стадион, 'Ташšмајдан' моžже без проблема да носи епитет највећег центра за много спортова", додао је Нововић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво