Читај ми!

Таленат и хуманост воде Лазара на маратон у Паризу

Пре два месеца Лазар Ришар, маратонац из Сомбора, није имао ни основне услове за живот и трчање. Ово је прича о томе како талент и воља добрих људи могу некоме да промене живот набоље.

Када смо у децембру упознали Лазара, био је то младић који је сам, у старим патикама, годинама трчао праве маратоне, али и оне тешке, кроз живот. Занемарен, напуштен, живео је у хладној соби, међу својим медаљама, не знајући хоће ли сутра имати да једе. Данас се спрема на пут из снова.

"Припремам се да трчим у Паризу, то ми је била јако велика жеља и једва чекам да одем", истиче Лазар.

После акције коју је на друштвеним мрежама покренуо његов дугогодишњи пријатељ Милан Степановић, а придружили се многи широм Србије и света, помоћ је почела да стиже.

"Корак или два недостају да му се купи једна гарсоњерица и да заувек решимо Лазаров стамбени проблем", наводи Степановић.

Добио је и нове патике, гардеробу.

Како истиче Лазар, најважније је да је добио нове другаре који га подржавају. 

"Направљен му је први пут у животу рођендан, на коме је било 50 људи, торта, где је добио поклоне и тако његовој срећи није било краја. Показало се да је он изузетно шармантан и културан домаћин", објашњава Степановић.

Лазару, међутим, још није понуђен посао у Сомбору. Док чека, он трчи. После Париза чека га хуманитарни маратон у Сомбору и Београдски маратон.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије