Споразум о сарадњи ПС и Организације особа са инвалидитетом

Покрет социјалиста и Национална организација особа са инвалидитетом (НООИС) потписали су протокол о сарадњи, којим је предвиђен заједнички рад на побољшању положаја особа са инвалидитетом.

Извршна директорка НООИС-а Иванка Јовановић истакла је да се та организација не бави политиком у страначком смислу нити позива чланство да гласа за одређену странку, већ да их интересује унапређење положаја особа са инвалидитетом, решавање проблема у области социјалне и здравствене заштите, као и запошљавања.

"Једина политика којом се НООИС бави је овај вид сарадње са онима који ће доносити и имати водећу улогу у доношењу одлука", сматра Јовановићева.

Такође, Јовановићева је навела да ће споразум бити добра основа за даљу сарадњу и нагласила да је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, који је и председник ПС, до сада пуно урадио на побољшању положаја особа са инвалидитетом.

Потпредседница Покрета социјалиста Мирјана Маврић рекла је да је Вулин у протекле две године урадио много на унапређењу положаја особа са инвалидитетом, али да на томе ради и сама странка, као и локална власт у Београду.

"Верујем да је овај споразум још један у низу којим ћемо показати колико заступамо интересе свих грађана, а посебно особа са инвалидитетом", закључила је Маврићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије