Читај ми!

Почела изградња моста Љубовија–Братунац

Српски премијер Александар Вучић је, приликом отпочињања радова на градњи моста Љубовија-Братунац, рекао да је тај пројекат обећавала свака власт у протеклих 15 година, због чега је, како је навео, посебно поносан што је данас у Љубовији. Политичари вреде онолико колико оставе иза себе, поручио је председник РС Милорад Додик.

Мост ће бити дуг 227 метара, имаће и стазу за бициклисте и пешаке, а робни промет моћи ће преко њега да се одвија несметано, навео је Александар Вучић, додајући да превозници више неће морати да иду 60 километара на север, преноси Танјуг.

Мост ће бити од помоћи привреди и Србије и РС, навео је премијер, а, додао је, "показаће да можемо да спајамо људе и обале".

Како је објаснио, Влада Србије већ је платила 50 милиона динара за пројектну документацију, док је укупна вредност пројекта са српске стране 660 милиона динара, а укупна инвестиција 13 милиона евра.

Рок за изградњу је 23 месеца, додао је, али и изразио уверење да ће се то догодити за тачно годину дана.

"Биће мука, али за овакве грађевинаре нема ни брзака, ни мука, ни проблема и потпуно сам сигуран да ћемо у ово време наредне године бити овде и моћи да пређемо мост", поручио је Вучић.

Уверен је такође да ће они који долазе после нас умети то да цене, а они данас присутни на отварању радова да ће моћи да кажу да је ова власт нешто урадила.

"Ајде да не кукамо више и да видимо добре резултате. Уверен сам да ћете осетити те добре резултате у најскоријем року", поручио је премијер.

Најавио је да ће Влада Србије настојати даље да спаја Ужице са Вишеградом, да отвара комуникације са Босном и Херцеговином.

"То радимо да спајамо људе и омогућимо да живе боље, запослимо што већи број људи. Поносан сам што имамо људе који верују у Србију", поручио је премијер.

Посебно је захвалио РС на подршци Србији, али и грађанима што показју да смо јединствени и сложни, и што тако, како је рекао, можемо да чувамо, штитимо и бранимо нашу земљу.

"Наши резултати биће све бољи и већи, а наша економија све јача и успешнија", закључио је Вучић.

Додик: Мост ће побољшати развојне могућности

Милорад Додик је изјавио да сарадња између Србије и Републике Српске никада није била боља, о чему сведочи и почетак изградње моста, у којем су "саздане жеље и мотиви људи из тих крајева да се међусобно приближе".

"Имамо прилику да заједно доживимо сан. Политичари када се појаве на оваквим местима, увек имају пригодну причу, а ја ћу рећи само једно – политичари вреде онолико колико оставе иза себе", рекао је Додик приликом почетка радова на мосту.

Навео је да ће премијер Србије Александар Вучић, Владе Србије и Републике Српске оставити мост иза себе сведочи о остварењу тежњи и жеља народа са обе стране Дрине да буду ближе.

Мост, истакао је, треба да побољша развојне потенцијале Србије и Републике Српске, да економија на овом простору буде живља, да се обезбеди робни проток, као и гранични прелаз да грађани не би морали да иду много километара на друге граничне прелазе...

"Наша нада је да једног дана ти гранични прелази и нестану", рекао је Додик.

Захвалио је Вучићу што је дао нову димензију односима Србије и Републике Српске, истичући да је урађено много тога, да сарадња власти никада није била боља, да нема ниједне ружне речи, већ само жеље да се нешто учини и да се још поправи.

"Поносан сам што смо у овом времену, управо захваљујући Вучићу, дошли у позицију да су се владе Републике Српске и Србије договориле да заједнички обележвању пет важних датума из наше националне историје", навео је Додик.

"Усмерили смо се на оно што јесте наше исконско право, а то је да наше духовно јединство и заједничка историја не могу бити бачени на страну само зато што то неко жзели", сматра Додик.

Додик је изразио уверење да ће мост бити завршен у року, и наду да ће бити још сличних пројеката.

Премијер Вучић, председник РС Милорад Додик и ресорни министри Србије и Српске, Зорана Михајловић и Сребренка Голић, присуствовали су свечаном почетку радова на мосту Љубовија-Братунац, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије