Читај ми!

Црвени крст збринуо 159.000 миграната од јуна

Председник Црвеног крста Србије Драган Радовановић рекао је да је од 10. јуна до 18. октобра дистрибуирано, односно збринуто 159.000 миграната у Србији, а од тога 110.000 у Прешеву, 35.000 на пунктовима у Војводини и близу 8.000 у Београду.

Говорећи о последњем периоду, у којем је повећан број пролаза миграната кроз Србију, Драган Радовановић је у Јутарњем програму РТС-а рекао да је од 1. до 18. октобра само у Прешеву скоро 39.000 миграната добило помоћ Црвеног крста, преноси Танјуг.

"Отприлике 60 одсто миграната добије помоћ од свих оних који су регистровани", истакао је Радовановић и додао да између 4.500 и 5.000 миграната дневно буде регистровано у Прешеву приликом доласка у Србију.

Радовановић је указао да је пружање помоћи мигрантима компликованије када се измене временске прилике и да ће са дубљим уласком у јесен и у зиму то бити теже, због кише, снегова и хладноће, али да ће и поред тога, тај задатак бити обављен.

Председник Црвеног крста Србије је истакао да су већ у више наврата набављене и подељене кабанице и термопокривачи, да ће се то и даље обављати у складу са потребама, да у тој организацији располажу и са храном и водом и да то функционише у стандардним оквирима.

Радовановић је додао да су донације редовне, да стандардни донатори обезбеђују пакете хране и хигијене, да је устаљена процедура набавке, прихвата донације и дистрибуције и контроле дистрибуције свих донираних средстава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије