Читај ми!

Око 1.300 избеглица чека да се региструје у Прешеву

Испред Прихватног центра у Прешеву формирана је колона од око 1.300 избеглица које чекају да се региструју, јавља "Танјуг".

Јутрос и током протекле ноћи из Македоније је преко Миратовачког поља, према проценама Канцеларије за младе, стигло око 3.500 избеглица.

Агон Ајети из Канцеларије каже је да је синоћ из Миратовца у Прешево дошло око 2.000 избеглица, а да је од осам часова аутобусима превезено њих још око 750.

Ајети је рекао и да су се избеглице током ноћи до Прихватног центра пребацивали такси превозом, или су пристизали пешице јер УНХЦР аутобуси превозе само до 22 часа.

У Прешеву је 8. јула отворен Центар за привремени прихват и смештај избеглица у коме се они региструју.

Њима је обезбеђена одговарајућа административна подршка за добијање докумената као и здравствена помоћ, место за одмор и храна.

Због повећног прилива људи, жена и деце активисти Црвеног крста почели су да раде у три смене, односно 24 сата дневно како би се свима помогло.

И у Миратовцу, месту уз македоноску границу, удаљеном око седам километара од Прешева, отворен је привремени камп са шаторима у коме избеглице добијају прву помоћ.

Крајњи циљ избеглица су Немачка и скандинавске државе до којих стижу преко Мађарске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије