Читај ми!

Ускоро изградња спомен-обележја страдалим радницима РТС-а

Београд ће учинити све што је неопходно како би изградња спомен-обележја страдалим радницима РТС-а што пре почела, изјавио је градски урбаниста Милутин Фолић.

Како је истакао Милутин Фолић, у сарадњи са градским институцијама које су надлежне за тај пројекат наћи ће се начин за превазилажење административних проблема, како би се обезбедило све што је неопходно да се у најскоријем периоду добије дозвола и крене са радовима.

"На састанку са представницима РТС-а разговарали смо о изградњи спомен-обележја, где ће према пројекту, бити конзервиран део рушевина зграде РТС-а, као сведочанство тог догађаја", рекао је Фолић, а саопштила Градска управа.

У процедуру ће, како је додао, бити укључен ауторски тим који је на конкурсу 2013. добио прву награду за најбоље идејно решење, дипломирани инжењери архитектуре Снежана Веснић, Владимир Миленковић и Татјана Стратимировић.

У бомбадовању РТС-а 23. априла 1999. године настрадало је 16 радника. Као знак сећања на њих, подигнут је споменик на којем је исписано "Зашто?" и на којем су наведена имена погинулих.

У бомбардовању су погинули Јелица Мунитлак (27 година), Ксенија Банковић (27), Дарко Стоименовски (25), Небојша Стојановић (26), Драгорад Драгојевић (27), Драган Тасић (29), Александар Делетић (30), Славиша Стевановић (32), Синиша Медић (32), Иван Стукало (33), Дејан Марковић (39), Милан Јоксимовић (47), Бранислав Јовановић (50), Слободан Јонтић (54), Милован Јанковић (59) и Томислав Митровић (61).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије