Читај ми!

Шојгу предлаже заједничке војне вежбе у Србији 2016.

Руски министар одбране Сергеј Шојгу предлаже одржавање заједничких тактичких вежби руских и српских ваздушнодесантних специјалних снага 2016. године, саопштио је Шојгуов заменик Анатолиј Антонов.

Шојгу је то понудио током састанка са својим српским колегом Братиславом Гашићем, преноси Танјуг.

Приликом тог сусрета министри одбране двеју земаља посветили су посебну пажњу заједничким војним вежбама копнених, ваздушнодесантних снага и снага противваздушне одбране Словенско братство 2015, које ће бити одржане у септембру у Русији, а у којима ће учествовати и војска Белорусије.

Претходне руско-српске војне вежбе одржане су 2014. у Србији, напомиње Антонов, додајући како је српска војска учествовала и у Међународним војним играма 2015. у Русији, што је унапредило њену борбену готовост.

"Није случајно што су српске тенковске јединице ове године имале боље резултате него прошле и освојиле победничко место", истиче заменик руског министра одбране, додајући да се нада како ће Србија узети учешће и у другим врстама војних такмичења наредне године.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије