Читај ми!

Дан жалости у Србији

У Србији је данас Дан жалости због погибије седам особа у паду војног хеликоптера код Аеродрома "Никола Тесла". Тродневна жалост у Новом Пазару. Дан жалости и у Републици Српској.

Влада Србије је на ванредној седници прогласила недељу, 15. март, Даном жалости у целој земљи због погибије седам особа у паду хеликоптера Војске Србије код Aеродрома "Никола Тесла".

Несрећа се догодила у петак касно увече. Транспортни хеликоптер Војске Србије Ми-17 био је ангажован у акцији спасавања бебе која се налазила у санитетском возилу, заглављеном због одрона на путу између Новог Пазара и Краљева. Имала је респираторне проблеме, а медији су пренели да је беба имала кисеоника само за још сат времена.

Било је предвиђено да хеликоптер слети у Београд и да беба буде превезена на Институт за мајку и дете.

Контролни торањ је изгубио везу са летелицом у петак, 13. марта, у 22.31.

Саопштена су и имена погинулих: Иван Миладиновић, Омер Мехић, Небојша Драјић, Милован Ђукарић, Џевад Љајић, Мирослав Веселиновић и беба из породице Адемовић.

Градско веће Новог Пазара прогласило је тродневну жалост у том граду. Градоначелник Мехо Махмутовић рекао је новинарима да ће дани жалости у Новом Пазару бити недеља 15. март, понедељак 16. март и уторак 17. март.

Влада Републике Српске донела је на телефонској седници Одлуку о проглашењу Дана жалости.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво