Читај ми!

Нове мере против дивљих таксиста

Град Београд, Министарство унутрашњих послова и Комунална полиција предузели су низ додатних мера како би се стало на пут нелегалним таксистима који, посебно на аеродрому, руже слику престонице и угрожавају оне који поштено раде, поручио градоначелник Синиша Мали.

"Први пут, у овом тренутку све службе заједно раде на решавању тог проблема", рекао је градоначелник Синиша Мали, који је са шефом београдске полиције Веселином Милићем и начелником Комуналне полиције Николом Ристићем обишао аеродром, преноси Танјуг.

Према његовим речима, Комунална полиција је ове године поднела 1.214 прекршајних пријава против нелегалних таксиста, "што је повећање од 50 одсто у односу на претходну годину".

"Оно што је проблем је то што се и поред успеха које смо направили јављају појединачни случајеви нелегалних таксиста са гостима града који дођу на аеродром", рекао је Мали.

Мали је нагласио да је "аеродром слика и Београда и Србије и да сви желимо да се у првом контакту људи који дођу у земљу покажемо као прави домаћини".

Према његовим речима, треба се још активније и агресивније борити са проблемом нелегалних таксиста управо на београдском аеродрому.

Мали се захвалио МУП-у и новом руководству аеродрома "јер су много активнији и раде заједно са Комуналном полицијом" на решавању проблема нелегалних таксиста.

Градоначелник Београда је истакао и да ће акција борбе против нелегалних таксиста имати трајни карактера истакавши да се у решавању тог проблема "неће стати".

"Смислили смо још неколико начина на које можемо да доскочимо нелегалним таксистима", рекао је Мали не желећи да открије о којим се мерама и активностима ради.

Према његовим речима, борба против нелегалних таксиста биће још интензивнија и у самом граду и слична недавној акцији када је за дан прегледано стотинак возила а шест дивљих таксиста исклучено из саобраћаја.

Вршилац дужности директора београдског аеродрома Саша Влаисављевић је рекао да је у питању "15 или 20 нелегалних таксиста који овде праве велики проблем".

"Ми смо као тим решили да тај проблем решимо. Милиони путника слећу на аеродром и њихов први додир са Београдом и Србијом неће бити у сваком случају повлачење људи за рукаве или било какве преваре", нагласио је Влаисављевић.

Влаисављевић је навео и да нелегални таксисти "праве лошу слику о свима онима који поштено у тешким условима раде свој посао", нагласивши да ће против дивљих таксиста "мере ће бити драстичне и трајне".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије