Читај ми!

Стопа незапослености испод 20 одсто

Процес приватизације друштвеног капитала 502 предузећа која су била у реструктурирању биће окончан до краја 2015. године, каже државни секретар Драган Стевановић. Указује да је стопа незапослености испод 20 одсто.

Стопа незапослености у Србији је по последњим подацима пала испод 20 одсто, што је ефекат усвајања Закона о раду и ПИО, и тај тренд се из месеца у месец наставља, рекао је Танјугу државни секретар Министарства привреде, Драган Стевановић.

"То није у довољно великом проценту, али је добро што се стопа незапослености смањује. Милслим да ће и покретање производње Индустријски комбинат Гуча дати свој удео у томе", навео је Стевановић у Гучи.

Према његовим речима процес приватизације друштвеног капитала 502 предузећа која су била у реструктурирању биће окончан до краја 2015. године.

"Он се неће формално завршилти у свим компанијама због динамике, али уколико успемо да већину фабрика продамо кроз стечај учинићемо велики корак у контексту реклаксације здравог дела привреде и буджета државе", рекао је Стевановић.

Према његовим речима, део те имовине коју сада нико не користи бииће стављена у функцију, а предузећа неће више акумулирати дугове и генерисати губитке.

"Ако успемо да од 502 предузећа суштински решимо 100, направићемо велику ствар", закључио је државни секретар.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије