Читај ми!

Тресибаба тринаест дана у мраку

Свих 26 села у сврљишком крају добила су струју, док су без електричне енергије још три села у бољевачкој општини и десетак насеља у општини Књажевац. Мештанима најугроженијих подручја редовно се допремају вода, храна и мали агрегати, а у помоћ је пристигла и војска. Села на Тресибаби су у мраку већ тринаест дана.

Мучибаба и Крента су још оковане ледом и снегом, и без струје су већ 13 дана. Тамо је све поломљено – стабла, бандере и далеководни стубови.

"Ово је први пут да видимо да је овако нешто изломљено. Много је велика непогода била", каже Ненад Кујунџић из "Електродистрибуције Београд".

Славиша Ранђеловић из села Мучибаба каже да мештанима нема друге већ да издрже. "За десет дана можда пусте локални вод. Мало агрегати да помогну до тада", истиче Славиша.

Надлежни се, међутим, надају да ће проблем бити решен много пре.

"Кад ставимо у функцију нисконапонску мрежу, тог тренутка ћемо пустити агрегат да ови људи имају струју, а одмах након тога кренути на изградњу далековода који иде од Понора два и по километра до овде, а затим до села Мучибаба, где исто радимо, тако да ће све ово бити под контролом у наредна два дана", објашњава директор "Југоистока" Дарко Булатовић.

У помоћ је пристигла и војска. "У сарадњи са људима из Електродистрибуције настојимо да што пре нормализујемо ситуацију и помогнемо овом народу", каже бригадни генерал Желимир Глишовић.

Ако план успе, у "Југоистоку" кажу да ће више од 99 одсто села у наредним данима повезати на дистрибутивни систем. Удаљена и неприступачна места до даљег ће се снабдевати помоћу агрегата.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије