Читај ми!

Боља продаја зимских аранжмана

Новогодишња путовања се продају за 10 до 15 одсто више него прошле године, а велико је интересовање и за зимовања. Пад продаје летњих аранжмана за десетак процената пре се објашњава нестабилним временом с много кише, него кризом.

Скијаши су најпоузданија категорија туриста - они се својих седам снежних дана тешко одричу.

"Будући да ових дана није било хладно и да клима још увек не асоцира на скијање, аранжмани се продају јако добро", каже Саша Зарић из агенције "Понте тревел".

"Ми смо почели да продајемо зимовања пре месец дана. На почетку су се најбоље продавали аранжмани за Копаоник, али је након тога кренула и продаја словеначких ски-центара, онда Аустрија, Италија, и наравно Бугарска која је увек популарна због приступачних цена", каже Мирко Баук из агенције "Odeon World Travel".

Скијалишта Србије сваке сезоне скијаше обрадују нечим новим.

"На Копаонику смо изградили две нове шестоседне жичаре на локацијама Крчмар и Гвоздац. Стазу Гвоздац смо проширили за 400 метара, а стазе у самом центру скијалишта проширили. Продужен је ски-лифт Мало језеро а у плану је и постављање покретне траке на Јарму", каже Ана Јовановић из "Скијалишта Србије".

Цена шестодневног ски-паса се креће од 80 евра на Јахорини до 250 у Аустрији и Француској. На Копаонику кошта 100 евра, у бугарским скијалиштима 160.

"У овом тренутку можемо да кажемо да очекујемо да број продатих аранжмана буде на прошлогодишњем нивоу, а могуће је да ће бити и нешто већи", каже Александар Сеничић, директор ЈУТЕ.

Током зиме лепо се продају и спа и велнес аранжмани у Словенији и Мађарској.

Они који су зимогрожљиви, а себи могу да приуште луксузно путовање, ове ће се зиме одмарати у Колумбији, Венецуели, Јордану, Дубаију и на Тајланду. Међутим, како кажу у агенцијама, таквих је неколико десетина у целој земљи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије