Читај ми!

Свечана академија поводом ослобођења Београда

У Центру "Сава" одржана свечана академија поводом 70 година од ослобођења Београда у Другом светском рату, којој су присуствовали готово сви чланови Владе Србије и градоначелник Београда Синиша Мали.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поздравио je присутне у име Владе и премијера Александра Вучића и рекао да је поносан што Влада Србије не заборавља тековине антифашизма, што се дичи величанственим прославама наших највећих победа и што хоће да њен народ живи у слободној земљи.

"Победа коју су тада извојевали наши и совјетски јунаци историјски је подвиг који морамо чувати од заборава", рекао је Стефановић.

Градоначелник Београда Синиша Мали рекао је да ниједан град на Балкану и у Европи нема тако тешку историју као престоница Србије.

"Београд је град херој који је у прошлости често морао да се бори за слободу. Данас смо овде како бисмо се сетили свих јунака који су дали животе за слободу Београда", рекао је Мали.

Церемонији је присуствовала и изасланица председника Србије Јасмина Митровић Марић, учесници НОБ-а, ратни ветерани из савезничких земаља, представници дипломатског кора, јавног и културног живота.

На свечаној академији приказан је сценско-музичко-филмски спектакл Прича о чвргама и небу који је режирао Драган Бјелогрлић по тексту Владимира Кецмановића.

Драматург пројекта је Вук Ршумовић, а сценарио су писали Бјелогрлић и Ђорђе Марјановић.

У спектаклу је учествовао хор и оркестар РТС-а, као и играчи АКУД "Лола". Музику је написао Мањифико, док је за визуелне ефекте био задужен Доријан Колунџија.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије