Читај ми!

Корисници социјалне помоћи мораће да раде

Влада донела уредбу по којој ће сви радно способни корисници социјалне помоћи морати да раде или да се образују да би остварили право на ту помоћ, изјавио Александар Вулин. Социјална давања се неће смањивати, нагласио Вулин.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања објаснио је да социјална помоћ "неће бити помоћ него зарада".

"Не може да буде поплава у Обреновцу или Шапцу, и да долазе хиљаде волонтера, а да ниједан корисник социјалне помоћи не дође да брани свој град", рекао је министар новинарима у Београду, преноси Бета.

Према његовим речима, онима који одбију задужење које им одреди центар за социјални рад, помоћ ће најпре бити умањена, а ако одбију по други пут биће укинута.

Задужења ће одређивати надлежни центри у сарадњи са локалним самоуправама, рекао је Вулин и додао да ће пре тога његово министарство донети одговарајуће правилнике, а социјални центри и локалне власти потписати споразуме.

Додао је да је у ребалансу буџета за 2014. годину предвиђено више новца за исплату отпремнина радницима предузећа у реструктурирању који ће остати без посла.

На питање да ли ће каснити доношење ребаланса буџета, министар је одговорио да тај посао не може бити завршен пре договора са Међународним монетарним фондом (ММФ).

Кад је реч о социјалној политици, Влада Србије једногласно је одлучила да се социјална давања неће смањивати, нагласио је Вулин.

"То значи да се дечји додатак неће смањивати, да се родитељски додатак неће смањивати и да локалне самоуправе у највећој могућој мери неће смањивати социјална давања", рекао је Вулин.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије